Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

 

Tack Pompom för det du gav oss!

 

 

Fredagen den 7 april 2017 kl. 09:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

TIDIGT IDAG!

Japp, nu har man vaknat till och har druckit sitt kaffe , diskuterat med dottern som tror att hon vet och kan allt vid sin ringa ålder o som varit på nattsudderi  i sena timmen OCH TYCKER INTE ATT JAG SKA BRY MIG .....-näe, jag är inte arg BARA LITE UPPRÖRD  så nu är jag som sagt KLARVAKEN!

I övrigt så har nu hästarna fått kommit in nattetid för vintern. Förra vintern stod de på jobbet men sen jag slutade där i våras så har de stått i sin sommarhage. Nu har jag fått hyra in mig på en gård här i Olsäter och jag har gångavstånd så bättre kan det inte bli.


Dessutom har stallägaren byggt i ordning till mig så jag har en egen stalldel där jag o hästarna kan rå oss själva och jisses vad fint de gjorde.Sommaren har flutit på och jag har inte vetat riktigt vad jag ska göra. Det liksom kändes lite som om det rasade ikring mig när det bestämdes att det var dags för sista hästen på jobbet att åka . Det var först då verkligheten kom ikapp mig...VAD GÖR JAG NU ?

Efter mycket funderande så bestämde jag mig för att börja USK-utbildningen  på Forshaga Lärcenter och det kändes rätt ok men riktigt tillfreds var jag ändå inte så när jag blev kontaktad av Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter som jag sökt till med Skrivar o Litteraturprofilen så tvekade jag inte och där befinner jag mig idag .

Åren går och kanske det är dags att man börjar tänka på sig själv så småningom.....på Irland har jag större möjligheter till hästjobb trots min ålder, så jag kan inte annat än å erkänna att tanken finns där någonstans i bakhuvudet.....jag har bara inte plockat fram den än!

 

Fredagen den 4 november 2016 kl. 05:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

FÖRSTA AUGUSTIDAGEN

Här hittade jag visst en liten kortis-blogg som inte var publicerad, jaja-lägger ut den nu då så händer det iallafall något på sidan här 

Vad gör nu alla människor denna första dagen i augusti. Själv är jag på bussen för att ge mig ut på havet minsann. Även fast det är sommar så känns det på något vis som om att hösten redan knackar på. Är det inte underligt. Livet som lägenhetsboare har gått över förväntan. Troligen beror det på att man fått sig lite lyx på "äldre" dagar...såsom varmvatten bara sådär  närsomhelst,  gräset utanför blir klippt och när något går sönder är det bara å ringa så löser det sig alldeles gratis. Men hade det inte varit på landet så hade jag nog inte varit lika nöjd. Min dröm om det lilla torpet i skogen med stallet runt knuten, det består. 

Ha ett par fina dagar nu gott folk och Åland, here I come. 

 

 

Torsdagen den 6 oktober 2016 kl. 11:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

HÄR SNACKAR VI NATTSUDDERI!

Jisses, hur har livet kunnat ändra sig så dramatiskt bara för att man passerat 50 ?

Tonåringen kom just ut från sitt rum (konstigt nog, hon tycks ha fastnat därinne ) efter att ha pratat med sin pojkvän ÄNDA TILLS NU....efter att han åkte hem idag och före hon ska dit imorgon.

När hon nu sa gonatt så sa jag att du kan väl sitta här en stund och pladdra lite med mig, så såg hon plötsligt ut som ett frågetecken  och så säger hon :

Borde inte du gå o lägga dig så du inte blir så sur imorgon för då kanske jag inte får åka till Andreas....

MEN....

Vad händer med ungdomen ?

 

Idag har jag varit förbi mina lånetöser då den minsta fyllde år .

 

Sen så har jag haft veterinär Peter ute på vacc. Han var nog väldigt trött idag.

Först åkte han till vår ordinarie sommarhage trots att jag sa att dom står på grönbete vid grannen, han lyckades ändå på något underligt vis åka förbi dom där dom stod å såg på honom efter vägen.

Sen hade jag tagit ut pengar som vanligt för att betala direkt då han plötsligt säger...

-näe, jag skickar räkning.

Men det var ju inga problem för mig å hämta ut på bankomaten men hur sjutton får man dom in tillbaka på kontot ....nä, just det...DET KAN MAN INTE OM MAN BOR HÄR  för här i trakterna finns det ingen kontanthantering .

Sen innan Peter åkte så nämnde jag för honom om att det så småningom kanske behöver kikas lite på tänderna på "gammel", jag tänkte på om han kanske börjar tappa snart eller så. Han är jättefin i hull men tycker mig se att han äter lite underligt vid ex morotsätande.....

-Nej då, ingen fara. allt verkar ok och du behöver inte fundera över om han ska tappa tänder förräns kanske efter 20-årsåldern......MEN HALLÅ PETER!!!

POMPOM ÄR JU FAKTISKT 26 ÅR.

Hm, kanska han som jag i skrivande stund varit uppe och nattsuddat.

Hoppas ni får en fin dag imorgon. En fågel har viskat att det ska bli blixt och dunder här i dagarna 2. Vill gärna tro att den har fel.

GOD NATT!

 

Tisdagen den 14 juni 2016 kl. 03:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

HÄSTARNA BUS

Säga vad man vill om Viktorius men en räv bakom örat har han alltid haft och efter att vår gammel gjort entre så kunde man ju tro att han skulle få lite "ordning på pöjken" men ack vad vi bedrog oss. Det konstaterades att vi just fått en ny medlem i familjen stöpt i samma form fast i något mindre storlek 

Häromdagen kom jag som vanligt ner till hästarna och tittade ut över vidderna....men?....va?


I höställningen var det tomt trots att jag nyligen lagt in en ny storbal och när jag kikade lite närmare så såg jag att dom lyckats få ut den....

Jaja, men varför bli förvånad . Bekymret är bara det att den måste upp tillbaka och det klarade inte jag av så det var bara att ringa på gubben. Ville egentligen inte det då han skulle börja jobba natt och sen så är han ju inte direkt ngn hästmänniska vilket Viktorius till sin glädje har upptäckt och han har Pompom under strikt upplärning.

Från själva insläppet och ner till höet är det en bit och staketet går ganska nära ravin och där emellan är det lite snårigt, inget ställe man direkt vill gå på men iallafall...

Therese, en av mina närmaste vänner brukar säga till mig att man ska gå emot sina rädslor och DET FICK HANS GÖRA DENNA DAGEN.


MONSTER 1 o MONSTER 2

Han ropade när han kom och Viktorius som stod bredvid mig fick span direkt .

Jag ställde mig upp och sa att nu kan du komma och jag talade vänligt men bestämt om för Viktorius att nu är du så god å stannar här. Det gick en liten stund sen började Vicke lite i godan ro sådär att vandra mot sitt mål....HANS . Spänningen var olidlig men plötsligt viker han av och går och ställer sig i närheten av Pompom och inget mer med det.

Hästarna stod roade och studerade oss när vi tog reda på deras elände . Så sakterliga började Viktorius o Pompom närma sig . Halvvägs upp till insläppet stannar Poms och Vicke fortsätter ner till oss. Hans hade ögon i nacken men det verkade som om lugnet bestod...

MEN JAG KÄNNER MIN KUNG JAG! 

När vi var klara så gick Hans iväg, Pompom stod kvar men Hans känner sig rätt trygg med honom men höll sig ändå efter staketet....PLÖTSLIGT skriar Vicke, slår på en jättebrall och så bar det av .... travar mot målet i sikte, Hans kastar sig över staketet och därmed känner sig Vicke nöjd med resultatet. Båda hästarna sluter upp och håller ordning på att stackars Hans håller sig på rätt sida hela vägen upp.....

-JUST JA, UTSIDAN !

När jag väl kommer ikapp o Hans beger sig hemöver mot Munkfors så kommer Viktorius fram till mig och buffar sådär lite kärleksfullt som bara han kan  och jag konstaterar att hästarna är mycket nöjda med resultatet och jag kunde inte annat än å inse faktum att detta var teamwork och så uträknat trots att en häst i expert-mun aldrig skulle kunna vara det ....

MEN DET TROR JAG VAD JAG VILL OM!PS: Vill tillägga för den som funderar på om inte situationen kunde bli farlig....man kan visserligen aldrig garantera något men man kan läsa av ett djur och hade Viktorius verkligen velat något illa så hade han handlat helt annorlunda DET VET JAG IALLAFALL!

 

 

 

Söndagen den 5 juni 2016 kl. 10:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

VÄNTAR.....SKRIVER LITE!

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

gangster06.zoomin.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.